tiistai 16. huhtikuuta 2019

Ruoka ja juoma - matkoilla (Palmassa)


Meidän perheelle ruoka ja ravintoloissa syöminen on aina ollut matkojen yksi tärkeimmistä kohokohdista. Voin jättää nähtävyydet katsomatta ja kaupat kiertämättä, kunhan saan hyvää, paikallista ruokaa. Ravintola voi olla hyvinkin rento bistromainen, rantakahvila tai hot dog -kärry kadun kulmassa yhtälailla kuin Michelin tähdillä palkittu tai haarukka-veitsi -maininnan saanut ravintola.
Ja kuinka ihanaa on ollut huomata, että tytärkin seuraa meidän ruokajälkiä matkoilla, osaa lukea ruokalistoja kielellä kuin kielellä ja valinnatkin osuvat nappiin. Pienestä pitäen hän on rohkeasti maistellut etanoista ja sammakonreisistä lähtien kaikkea. Toki meille kaikille välillä maistuu paikallisen ruoan sijaan pizza tai pasta, siis jos emme ole Italiassa. ;) Siellä syödään pastaa joka päivä. Ylläolevat kuvat Palman matkaltamme.

Ylläolevat kuvat ovat Bar Abacosta, Palmasta. Tämä baari on yksi erikoisimmista missä olen ollut. Mieleenpainuva, vaikuttava ja tunteisiin menevä paikan taustalla olevan tarinan takia. Valtavat kukka-asetelmat, hedelmäkorit lattioilla, paksut kynttilät, kivilinna, voimakkaasti vaikuttava klassinen musiikki, tarjoilijat. Drinkit varmasti Palman kalleimmat. Jos käyt Bar Abacossa, muista käydä myös yläkerrassa ja sisäpihalla. Tutustu baarin tarinaan. Me luimme sen netistä vasta paikanpäällä ja samalla ihmettelimme paikkaa. Mene sisään ja ylläty.
Bar Cuba on Palman sky bar. ;) Kiva kattoterassi hotelli Cuban neljännessä kerroksessa, upea näköala merelle ja puistoon. Söimme drinkkien jälkeen alakerran ravintolassa herkullisesti mm. paistettuja sardiineja.

Rantabulevardilla oli tasaisin väliajoin kivoja venekerhojen ja muita ravintoloita, joihin oli ihana poiketa lasilliselle tai syömään, kun halusimme istua ulkona auringonpaisteessa merenrannalla.

Matkoilla tulee syötyä vain kolme ateriaa ilman välipaloja ja sen kummempaa napostelua, mihin minä aikakin sorrun arjessa. Matkoilla syömme runsaan aamiaisen, päivällä nautimme jonkin kivan simppelin lounaan ja illalla on vielä tiedossa illallinen, johon panostamme kunnolla. Hotellihuoneeseen saatamme välillä kyllä ostaa pienen pussin pähkinöitä, sipsejä tai rasiallisen mansikoita, joita on kiva maistella illalliselle valmistautumisen yhteydessä joko sängyllä loikoillen tai parvekkeella istuen.

Kohta on pääsiäinen ja pääsiäisruokien aika. Nyt täytyykin alkaa tehdä kauppalistaa huomiseksi ja lopullista suunnitelmaa mitä syödään.

Herkullista pääsiäistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti