maanantai 5. elokuuta 2019

Mietteitä yrittäjän lomasta

Huomenta taas mökkimaisemista!

Täällä on yrittäjän viimeinen lomaviikko alkanut, joka menee kyllä osin, kuten koko lomakin, etätöitä tehden mökiltä käsin. Tämä on ollut harvinainen kesä siinä mielessä, että ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen olemme voineet olla mökillä kolme viikkoa yhteen soittoon. Välissä olimme pari viikkoa kaupungissa hoitamassa kodinmuuton ja muitakin asioita, mutta nyt tosiaan täällä taas.  

Miltä se sitten tuntuu tehdä töitä lomalla? No, 10 vuotta sitten kun hyppäsin mukaan perheyrityksemme toimintaan ensimmäiset kesät olivat erilaisia kun piti tai sai tehdä töitä jonkin verran. Silloin ei vielä etäyhteydet toimineet niin kuin nykyään, joten se tarkoitti sitä että kävimme loman aikana useammin toimistolla hoitamassa asioita. Kesälläkin kun tilaukset ja toimitukset pitää hoitaa eteenpäin, laskut maksaa kuten myös palkat ja niin edelleen. 

Nyt tähän on jo niin tottunut, että en ajattele asiaa sen enempää. Tehdään aamusta työt mitä pitää tehdä ja sitten lomaillaan. Pidän myös lomavastaajaviestiä sähköpostissa, niin tietävät etten vastaa välttämättä samana päivänä, mutta seuraavana viimeistään. Puhelin on lähes koko ajan äänettömällä, soittelen takaisin tarpeen mukaan.

Toimistolle menosta kaipaan eniten sitä, että saisi jo pukeutua muuhunkin kuin näihin ihaniin, rentoihin ja pehmeisiin mökkivaatteisiin, kampaajakäyntikin olisi edessä ensiviikolla ja sitten pitää taas miettiä ripsivärinkin levitystä. 

Yrittäjyys on elämäntapa ja töitä tehdään silloin kun niitä on. Se myös mahdollistaa enemmän etätyöpäiviä ja lomamatkoja kuin työntekijänä. Toki vastuu monestakin asiasta painaa välillä mieltä. Yrittäjän vapaus ja vastuu. Siinä kaksi asiaa joiden kanssa olen oppinut pikkuhiljaa tasapainoilemaan.

Nyt kuitenkin jatkan töitä ja sitten myöhemmin pihalle hommiin!

Etälomaterveisin,
Johanna


4 kommenttia: