tiistai 24. syyskuuta 2019

Syyspuuhia mökillä

Hämärtyvää tiistai-iltapäivää kotitoimistolta! Kynttilä palaa ja tee höyryää kupissa, vaikka päivällä auringossa olikin ihan lämmin ja tarkenin kulkea vain jakussa keskustassa asioilla, niin on kivan syksyinen fiilis nyt. Kunhan sää pysyisi kuivana ja aurinkoisena, niin muuta en säältä toivo tältä syksyltä. 

Viime viikonloppu hurahti vauhdilla mökillä, kun pääsimme perille vasta perjantaina iltapäivällä ja sunnuntaina lähdettiin jo puoliltapäivin takaisin. Ensi kerralla toivottavasti ehditään olla yksi yö pidempään. 

Aurinko paistoi lähes koko ajan lauantain alkuillan sadekuuroa lukuunottamatta ja saimme tehtyä paljon syyshommia pihapiirissä. Istutin vähän erilaisia kukkasipuleita ja muutaman callunan ruukkuihin kesäkukkien tilalle, leikkasin nurmikon vielä kertaalleen, haravoin lehtiä, keräsin risuja, rapsuttelin sammalta takapihan vanhan alkuperäisen kiveytyksen päältä, napsin yrtit talteen...

Illan hämärtyessä oli taas ihana sytytellä lyhtyihin kynttilät terassille ja laiturille.  Muutamalle lyhdylle olisi vielä tarvetta ja kynttilöitä pitää muistaa ensikerralla viedä lisää. Pidän kännykässä "mökkilistaa", johon kirjaan mitä milloinkin pitää muistaa tuoda kotoa tai ostaa. Sitä kun jossain vaiheessa luuli, että muistaisi ilman listaa jäikö sitä vessapaperia sinne rulla vai ei yhtään. 

Järvivesi oli vielä +15, joten siinä oli ihana uida saunasta. Ehdimme myös ravustaa, tosin saalis jäi suht pieneneksi, mutta kyllä siitä tulevan viikonlopun rapukekkereihin muutama rapu saatiin.

Hektisen Pariisiinmatkan jälkeen oli ihana olla rauhassa mökillä, hiljaisuudessa, pimeydessä, villasukat jalassa kynttilän valossa sohvalla, rentoutua ja mennä ajoissa sänkyyn kirjan kanssa ja nukkua aamuun asti. 

4 kommenttia:

 1. Tähänkin aikaan mökillä on oma viehätyksensä. Sauna ja villeähköön veteen pulahtaminen, kynttilät illanhämyssäja pihahommat kuulostavat niin ihanalta. Teillä on kyllä niin kaunista ja siistiä siellä, ei mitään ylimääräistä. Ja tuo karvaturri on niin symppis! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin kyllä on ja kiva kun voi nauttia kaikista vuodenajoista mökilläkin! Kun jokaiselle tavaralle on paikka niin pysyy järjestys yllä ja kumpainenkin löytää heti etsimänsä. Kiitos, harmoniaa ja muutamia värejä, niin mieli rauhoittuu kauniissa ympäristössä, ja karvaturri se seuraa mammaa joka paikkaan aina. ☺️

   Poista
 2. Ooh, syysuinnit, saunasta järveen ja takaisin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin parasta ja rentouttavaa uimista illan hämärtyessä! Niin kauan uidaan kunnes jäät tulevat.

   Poista