torstai 5. syyskuuta 2019

Meikon ulkoilualue - Suomen luonnonpäiväHyvää torstai-iltapäivää!

Tietämättämme vietimme viime lauantaina päivän luonnossa kun oli Suomen luonnonpäivä. Lähdin siis ulkoilemaan kahden ystäväni kanssa Meikon ulkoilualueelle jo varhain lauantaiaamuna. Meillä oli kaksi vaihtoehtoa minne mennä ja päädyimme Kirkkonummella sijaitsevaan Meikon ulkoilualueeseen, kun halusimme päästä metsään kunnolla. Ja metsässä olimmekin sitten lähes viisi tuntia.

Retkemme alkoi ylimmässä kuvassa olevan suuren kuusen haalamisella. Ensin meinasi naurattaa, mutta sitten kun siinä rentoutui jalat haarallaan isojen juurien ympäröiminä ja poski kuusta vasten silmät kiinni, tunne oli ihanan rentouttava ja kaikki tuntui hyvältä. Hiljaisina hetken halailimme puuta ennen siirtymistä varsinaiselle polulle. 

Alueella on kaksi reittiä: Meikonkierros, 8,6 km, joka siis kiertää Meikon järven ja lyhyempi Kuikankierros, joka sopii parhaiten vaikkapa lapsiperheille tai henkilöille, jotka eivät jaksa tai voi kävellä tuota pidempää lenkkiä. Molemmat reitit on selkeästi merkitty, polku on hyvä kävellä, Meikonkierroksella on osittain muutama vaativampi nousu, mutta eksymisen vaaraa ei ole. 

Metsässä oli hiljaista, vaikka siellä liikkuikin suht paljon porukkaa: oli reippailijoita, polkujuoksijoita, marjojen poimijoita ja sienestäjiä. Meilläkin oli sieniveitsi ja pussit mukana, ja saimmekin aikamoisen saalin tatteja kerättyjä. Hyötyliikuntaa parhaimmillaan. Ja mikä onnistumisen tunne aina kun löysi sienen, jonka pystyi poimimaan. Ystäväni tunsivat sienet paremmin kuin minä, joten uskalsin nyt poimia enemmän kuin jos olisin ollut yksin. Välillä pysähdyimme järvenrantakalliolle syömään eväitä ja nauttimaan elokuun auringonsäteistä. Olisipa ollut pyyhe mukana, niin olisin pulahtanut uimaan ihanan lämpimän tuntuiseen järveen. Alueella on myös muutamia nuotiopaikkoja ja wc-rakennuksia.

Jo kymmenen minuuttia luonnossa laskee verenpainetta. Kahdenkymmenen minuutin jälkeen mieliala kohenee ja tunnin päästä tarkkaavaisuus on lisääntynyt. Kun viettää luonnossa kaksi tuntia kehon puolutusmekanismit elpyvät. 

Ja katsokaa noita maisemia, ei tarvitse lähteä Lapin erämaahan kokeakseen jotain upeaa. Vain puolituntia Helsingin rajalta Kirkkonummelle ja löytää näin valtavan ihanan metsäalueen ulkoiluun. Meikon ulkoilualueelle lähden toistekin.

2 kommenttia: