torstai 19. syyskuuta 2019

Postikortteja Pariisista - VersaillesBonjour ja terveiset Pariisista! Palasimme eilen kuuden yön yhdistetyltä työ- ja lomamatkalta Ranskanmaalta. Nyt on takki tyhjä ja niin näytti olevan myös kameran muistikorttikin. Kuvia on vain muutamalta päivältä, ravintoloista tai annoksista ei ole ainuttakaan kuvaa. Matka oli aika hetkinen, mentiin ja kuljettiin paljon, oma porukkakin oli jo iso (7 henkeä), saatikka sitten kaikki muut ihmiset, väenpaljous, meteli, valot ja tuoksut...kaikkeen ei vain ollut aikaa keskittyä ja kuvaaminen kameralla jäi nyt vähemmälle.

Pari ensimmäistä päivää meni työasioissa, sitten saapui tyttäremme ja lopulta siskoni perhe. Matka Pariisiin oli luvattu siskon esikoiselle lahjaksi hänen syntyessään ja nyt teini-ikäinen nuori neiti oli sopivassa iässä kaupunkilomalle. Joten vietimme kunnon kaupunkiloman pienen sukumme kesken.

Tämä oli varmaankin noin kymmenes kerta Pariisissa, olemme siellä työn puolesta saaneet käydä lähes vuosittain, ja siltikin aina riittää jotain uutta koettavaa ja nähtävää. 

Tällä kertaa käytimme yhden puolikkaan päivän käyntiin Versaillesin puistossa. Sisään linnaan emme edes pyrkineet, koska jono oli noin kahden tunnin mittainen ja ilma oli sillä hetkellä helteinen, niin ulkona seisoskelu suorassa auringonpaisteessa ei ollut sitä mitä halusimme tehdä, joten päädyimme ostamaan liput vain Versaillesin puutarhaan. Ja sekin oli upea kokemus kerrassaan. Puutarhassa soi klassinen musiikki joka puolella ja se oli täynnä patsaita, suihkulähteitä ja kukkaistutuksia. Näin niin itseni päällä Aurinkokuninkaanaikaisen mekon ja valkoisia ratsuja siellä puistossa....

Versaillesiin on todella helppo mennä junalla, noin puolisen tuntia Pariisista. Söimme siellä lounaan puiston reunamilla olevassa ravintolassa ja osa puistosta jäi vielä näkemättäkin valtavan kokonsa takia. Annan vielä muutaman ravintolavinkin Pariisiin loppuviikon aikana!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti