tiistai 10. syyskuuta 2019

Elämäntaparemontti - mitä nyt kuuluu?

Kostean kuumaa tiistaiaamua! Viimeistäkö sellaista?

Muutama sananen toukokuussa alkaneesta elämäntaparemontista.

Elämä ilman sokereita ja huonoja hiilareita, hyvällä ateriarytmillä ja tehden hyviä valintoja syömisten ja juomisten suhteen on mennyt todella hyvin.

Kasvikset ja jopa ihan kasvisruokapäivät ovat lisääntyneet entisestään. Valinnat ovat vakiintuneet hyvin arkeen ja viikonloppuun. Ei tee mieli mitään kakkuja, karkkeja, jäätelöä tai jos tekeekin mieli hetken, mietin sitä oloa minkä niistä saan ja mieliteko väistyy samantien. Huomaamattani maitotuotteet, ne vähätkin, mitä söin, lähinnä luonnonjogurtti ja rahka, ovat jääneet pois ruokavaliosta. Huomaan että suolistoni ja ihoni voi nyt paremmin.  


Leipää tulee syötyä huomattavasti vähemmän, mutta silloin kun sitä syön, se on 100% kauraleipää. Vatsanpurut ovat pysyneet hyvin pois. Leivän päälle laitan kolesterolia alentavaa levitettä ja vaikkapa tomaattia, hummusta, avokadoa tai graavilohta. 

Aamiaisella syön luomukananmunaa jossain muodossa: munakkaana tai munakokkelina, joskus keitettynä leivänpäällä. Toinen lempiaamiaiseni on kuvissakin näkyvä kaurapuuro marjoilla ja voisilmällä. Myös itsetekemäni granola marjojen ja mantelimaidon kanssa maistuu.

Liikunta on juurtumassa hyvin viikkorytmiin, liikun nyt arjen alettua noin 3-4 kertaa viikossa. Olen käynyt polkujuoksemassa ohjatusti pari kertaa ja se on kyllä laji, josta pidän. Saa juosta metsässä luonnon keskellä polkuja pitkin, haistella metsän tuoksuja ja aistia ympäröivää luontoa kaikin tavoin. Olen myös pyöräillyt täällä uusilla kulmilla paljon ja tutustunut samalla lähiympäristöön. Golfkentälläkin on tullut nyt liikuttua tänä kesänä, siinäkin on kivaa luonnossa liikkuminen upeissa maisemissa ja useimmiten peliseurakin on ollut mukavan leppoisaa kun seuraamme on liittynyt muita pelaajia.

Painoa on pudonnut viitisen kiloa toukokuulta, joten samalla tiellä jatkan eteenpäin - loppuelämän.


2 kommenttia: