tiistai 5. toukokuuta 2020

Mökkivappu ja jättikatkaravut valurautapannussa













Vappu mökillä - siellä olisimme vapun viettäneet joka tapauksessa, ihana pitkä viikonloppu! Ja mitkä keväiset säät - vappupäivänä söimme silliksen ulkona terassilla. Se oli eka kerta tänä vuonna. Aamuteetä ja - kahvia olemme jo muutaman kerran laiturilla nauttineet, mutta ulkona syöminen - parasta Suomen lyhyessä kesässä. Meillä oli myös uusia perunoita (ei kotimaisia vielä), graavilohta, itsesavustettua lohta, sillejä ja keitettyjä munia - ja kyytipoikana roseviiniä. Keväistä, eikö? Olihan se vähän viileää pestä perunat järvessä, mutta muutaman perunan pesun näpit kesti. Kesällä muutenkin koko ruoanlaitto tapahtuu ulkona; savustaen, grillaten tai muurikalla. Vain perunat keitän sisällä, pilkkomishommatkin hoidan yleensä ulkona ja tiskit tietenkin.

Sekä Vappuaattona että Vappupäivänä kilistelimme kuplivalla ystävien kanssa - etänä Zoomin kautta. Se oli hauskaa ja toi kivaa vapputunnelmaa! 

Jättikatkaravut kypsyvät nopeasti valurautapannulla grillissä; kuumenna grilli mahdollisimman kuumaksi (briketit ja hiilet paras yhdistelmä), pannu siihen kuumenemaan, pannuun öljyä ja valkosipulia, ja kun öljy on tarpeeksi kuumaa, chili-valkosipuliöljyssä marinoituneet ravunpyrstöt vaan pannuun. Käännä kertaalleen ja nauti hyvän rapeakuorisen leivän kanssa suoraan pannusta. 

Toki söimme myös vielä valkoista parsaa sitruunavoisulan kanssa, ja kalatacoja tällä kertaa kuhasta tehtynä ja mangosalsan saattelemana. Keväisiä herkkuja! 

Aloittelimme yhden terassiaskelman uudistamista Vapun jälkeen lähinnä mittailemalla ja tarvikkeita hankkimalla, muuten emme tehneet mitään, oli ihana vaan nauttia oleilusta kerrankin, vaikka tekemisestä tykätäänkin.  Askelman uudistamista jatketaan myöhemmin tällä viikolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti