maanantai 6. huhtikuuta 2015

Pääsiäissunnuntain lounas

Pääsiäissunnuntaina nautimme lounaan vanhempiemme seurassa meillä. Taisi olla viimeinen vieraille valmistettu ateria tässä vanhassa kodissa, vaikka en mene vannomaan, kun niin paljon pidän ystävien kutsumisesta, ruoan laittamisesta, pöydän kattamisesta, odottamisen tunnelmasta ennen kuin vieraat tulevat kun kaikki kynttilät on sytytetty. Onhan tässä vielä joitakin viikkoja remonttia jäljellä ennen muuttoa ja muuttolaatikoiden pakkaamista. Yksi ystävä ainakin on vielä tulossa saunomaan ja uimaan. Remontin edistymisestä tulossa postaus varmasti myöhemmin tällä viikolla...


Teemaväreinä kattauksessa oli valko-vihreä näin kevään kunniaksi, vähän luntakin kun satoi lankalauantaina, mutta kuitenkin kovasti jo vihreät silmut yrittävät puskea auki puissa ja pensaissa. Alkukupliva nautittiin hennonvihreistä Villeroy&Bochin shamppanjalaseista.


Alkuruokana vihreää parsaa voisulan ja parmensanlastujen kanssa.


Pääruokana oli 4 tuntia uunissa muhinut lammaspata, Ahvenanmaan luomukaritsan erilaisista pataan sopivista lihapaloista, lisäksi tyttären tekemää rosmariini-valkosipuliperunamuussia, valkosipulivoissa rapeiksi paistettuja herkkusieniä ja minttupestoa sekä minttuhyyteloä. (tästä annoksesta en ehtinyt ottaa kuvaa!)Ja aurinkokin ilahdutti meitä jälkiruoan aikaan, niin että kynttilät ja tuikut tuntuivat turhilta. Äiti oli tehnyt mämmi-vaniljakastike-persikkasose -kerrosjälkkärit. (näistäkään en ehtinyt napata kuvaa!) 

Toivotaan aurinkoisen säiden jatkuvan ja nautitaan viimeisestä pääsiäisloman päivästä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti