perjantai 14. heinäkuuta 2017

Hääpäivä ja ravintola Il Bucatini









Vietimme viime lauantaina 22. hääpäivää ja aloitimme sen kotona herkkuaamiaisella, johon tällä kertaa kuului mm. skagen röraa, siian mätiä lisukkeineen, graavilohta, tuoreita hedelmiä ja itsepuristettua appelsiinimehua.

Illaksi mieheni oli varannut pöydän italialaisesta Il Bucatini -ravintolasta. Ravintolasali oli suht pieni ja simppelisti sisustettu, palvelu oli todella ystävällistä ja kaikki toimi kuten pitikin. Asiakkaina oli enimmäkseen pariskuntia, mutta myös muutama seurue oli löytänyt tiensä sinne. Ravintolassa oli sopivasti puheensorinaa, mutta jos haluat jutella asioista, jotka eivät ole tarkoitettu muiden korville, niin kannattaa valita ehkä jokin toinen paikka pöytien ollessa aika lähekkäin.

Söin aluksi Vitello Tonnato -annoksen eli ohueksi viipaloitua vasikan sisäpaistia tonnikalakastikkeella (kuva yllä). Annos oli kaunis ja maut herkullisia, vasikanliha oli leikattu todella ohuiksi viipaleiksi, niin kuin pitääkin ja viipaleet oli hauskasti koottu torniksi. Tämän annoksen vaikeus on mielestäni aina ollut värittömyys, mutta tuolla lihojen asettelulla annoksessa oli uutta ulottuvuutta ja toi lihan pääosaan. Pääruoaksi söin päivän kala-annoksen vihanneksilla, pesce del giorno, jossa kalana oli meriahventa (sea bass), yksinkertainen annos, jossa kalafileet oli paistettu sopivan rapeiksi nahkoineen (ei kuvaa). Jälkiruoaksi halusin testata Tiramisun (kuva), koska se kertoo yleensä paljon paikan tasosta. Ja taso on hyvä Il Bucatinissa! Tiramisu oli sopivan kostea, kahvi maistui tarpeeksi ja kaakaojauhetta oli runsaasti päällä. Voin suositella paikkaa, kun haluat syödä perinteisiä, tuttuja italialaisia herkkuja. 

Iltamme päättyi auringonlaskun aikoihin kävelyyn pitkin Helsingin rantoja ja päädyimme vielä nauttimaan jälkiruokadrinkit ravintola Mattolaiturin terassille meren ollessa tyyni ja auringon värjätessä taivaan upeaksi.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalta hääpäivältä <3 Kaikki annokset näyttävät herkullisilta, mutta tuo jälkiruoka on erityisesti tällaisen makean ystävän mieleen. Vesi herahti kielelle, kun näin kuvan :) Kahvin maku ei itseäni miellytä, mutta saattaisin silti uskaltautua kokeilemaan, sen verran hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, tiramisu on yksi maailman parhaista jälkkäreistä ja jos kaikki muu epäilyttää listalla, niin sen voi aina ottaa!

      Poista