lauantai 22. heinäkuuta 2017

Mökkielämää















Mökillä elämä ja päivät kulkevat melko samalla tavalla päivästä toiseen. Herään yleensä vasta siinä 7-8 aikoihin, mikä on harvinaista aamuvirkulle, nousen, keitän kupin teetä ja menen terassille venyttelemään, kahvakuulailemaan tai vain istumaan ja ihmettelemään heräävää luontoa ja päästän samalla koiraherran aamutarpeilleen. Muun perheen heräillessä 8-9 aikoihin mieheni käy aamu-uinnilla, itselläni on kylmyyden takia jäänyt aamu-uinnit vähiin tänä kesänä. Sitten syömme aamiaista, tänä kesänä aika harvoin sitä on voinut ulkona nauttia, useammin sisällä kynttilän valossa. Jos on tarvetta lähteä kaupoille, niin lähdemme pian aamiaisen jälkeen, samalla käymme yleensä kahvilla tai ostamme kahvipullat kotiin, jos on kiva lämmin sää ja voi istua ulkona niitä nauttimassa. 

Lounasta laitamme harvoin, syömme sen verran tukevan aamiaisen että sen avulla ja päivän pullan kanssa pärjää saunaan asti. Iltapäivällä on aikaa pihahommille, lenkille koiran kanssa, omalle liikuntahetkelle, veneretkelle tai jopa sään salliessa päikkäreille aurinkotuolissa, lukemiselle tai vain olemiselle. 

Saunan lämmityshommat alkavat päivästä riippuen neljän viiden maissa. Sitten saunotaan rauhassa ja uidaan, vilvoitellaan ja lopuksi nautimme pienet pätkät Tapolan Savulenkkiä, joka on lämmennyt saunan lämmössä ja eniten makkaraa odottaa tietenkin Luca-koiramme. 

Saunan jälkeen laitamme ruokaa grillissä tavalla tai toisella. Sitten onkin aikaa vielä yhdelle lautapelille ennen kelahtamista petiin kirjan kanssa.

2 kommenttia:

  1. Hyvin samankaltaista touhua kuin täälläkin, aikataulut ovat vain vähän erilaisia. Täälläkin syödään vain kerran kunnon ruoka, mutta ennen saunaa. Muutoin kahvitellaan voileivän ja pullan kera. Ja nyt paistaa, nautitaan siitä! Niin, ja keskiviikkona nähdäänkin, eikö?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Touhut on varmasti monelle samanlaiset, mutta aikataulut erilaiset. Vielä tänään nautitaaan mökkielämästä ja keskiviikkona tosiaan nähdään!

      Poista