tiistai 25. heinäkuuta 2017

Paellaa avotulella











Kuten edellisessä tekstissä kerroin teimme raaka-ainehankintoja tähän paellaan Tampereen kauppahallista. Paellapannun olen saanut lahjaksi mieheltäni joskus vuosia sitten ja nyt se on ollut meillä täällä mökillä jo pari vuotta kovassa käytössä. Viimeksi tein siinä kalapadan ja nyt paellan.

Hallista ostimme paellaan mm raakamakkaroita ja merirapuja. Lisäksi laitoimme jättikatkaravunpyrstöjä ja äyriäissekoitusta pääraaka-aineiksi.

Aloita kuitenkin paellan tekeminen pilkkomalla kaikki raaka-aineet valmiiksi kulhoihin. Jos käytät raaka-makkaroita, kypsennä ne ensin pannussa kypsiksi tai lähes kypsiksi. 

Laita sitten pannuun voita ja oliiviöljyä, lisää sipulit, valkosipulit ja paprikakuutiot. Lisää riisi (pitkäjyväinen) ja sahrami, sekoittele ja anna riisin kuullottua kunnolla. Lisää valkoviiniä pari desiä ja kana/lihalientä desi kerrallaan. Annan riisin kypsentyä hetki, sekoittele koko ajan. Lisää kypsymisjärjestyksessä loput pääraaka-aineet eli itse lisäsin meriravut, raakamakkarat, jättikatkaravut ja äyriäisekoituksen. Lisäile lientä koko ajan pienissä erissä, kunnes riisit ja kaikki raaka-aineet ovat kypsiä. Laitoin vielä lopuksi päälle kirsikkatomaatteja halkaistuina, limenlohkoja ja tuoreita yrttejä. 

Voit käyttää paellaan mitä kaapissa sattuu olemaan -tyyppisesti mitä vain, mm. kypsä kana sopii erinomaisesti, lampaan kyljykset, kokonaiset sinisimpukat, mustekalarenkaat jne. Kokeile rohkeasti ja yhdistele omia lempiraaka-aineitasi. Paellahan on espanjalaisten pyttipannu, mutta myös esim Italian Sardinian länsirannikolla valmistetaan ja nautitaan paellaa.

4 kommenttia:

  1. Seurasin Insta storyssä tuon paellan valmistumista vesi kielellä. Näyttää ja kuulostaa taivaallisen hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja se oli taivaallisen hyvää! Täytyy tehdä joskus kun tuutte meidän mökille.

      Poista
  2. Uuh, tulee nälkä tätä lukiessa ja katsoessa vaikka tuhti aamupala on vasta tuoreeltaan nautittuna...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ulkona tehty ja ulkona syöty ruoka maistuu aina paremmalta kuin sisäruokinta!;)

      Poista