torstai 7. toukokuuta 2015

Uusia herkkuja - terveellisiä herkkuja

Tässä muutamia uusia herkkuja, joita olen nyt kokeillut personal trainer-ravintovalmentajani ohjeiden mukaan.

Kreikkalaista paksua jogurttia, tuoreita marjoja ja hedelmiä runsaasti, tässä mansikoita ja ananasta, sekä itse tehtyä granolaa. Granolan ohje tulossa myöhemmin tänne.



Chia-siemenpuuro tai -vanukas. Laita tehosekoittimeen yksi banaani ja 2 dl mantelimaitoa sekä ripaus kanelia. Soseuta. Siirrä massa tarjoiluastiaan ja lisää sekaan chia-siemeniä 0,5-1 dl. Sekoita. Anna vetäytyä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli. Aamulla onkin sitten aamiainen valmiina, lisäät vain reilusti hedelmiä päälle, tässä ananasta ja kiiwiä sekä mantelilastuja. Mitä enemmän chia-siemeniä laittaa, sen paksumpaa seoksesta tulee.






Oivallinen väli- tai iltapala: soseuta avokado, mausta mustapippurilla ja limenmehulla. Laita parmankinkkuviipaleen päälle avokadososetta ja kääri rullalle. Nauti sellaisenaan! Avokadosta saa hyvää rasvaa, mutta 1/2 avokadoa päivässä on sopiva määrä.




Bataattiranskalaiset on meidän koko perheen uusin herkku! Kuori ja viipaloi bataatti, leikkaa viipaleet ohuiksi ranskistikuiksi ja laita ne uunipellille. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria, lorauta päälle myös vähän öljyä. Kypsennä 200 asteen uunissa noin 15 minuuttia, kunnes bataattiranskikset ovat kypsiä. Laita lopuksi uunin grillivastus päälle ja annan ranskisten saada hetken aikaa väriä ja rapeaa pintaa. Nauti!


Nyt ei sitten hetkeen ruokajuttuja, vaan jotain ihan muuta - kuntoilua, uutta kotia ja sisustusjuttuja!

2 kommenttia:

  1. Nams, mun pitäis ja pitäis kunnostautua ton granolan teon kanssa. On se niin herkkua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkin täytyy tehdä kohta lisää, laitan sitten ohjeen tännekin! Se on kyllä niin hyvää ja tietää mitä syö. :) nams ja mums.

      Poista