perjantai 3. heinäkuuta 2015

Juustokakku mansikoilla


Meidän perheessä on heinäkuun alussa sekä syntymä- että nimipäivänjuhlintaa, joten leivomme aina silloin jonkinlaisen kakun, johon tulee mansikoita. Joskus on tehty perinteinen mansikkakermatäytekakku, mutta tänä vuonna teimmekin amerikkalaisen juustokakun, jonka päälle laitoimme tuoreita mansikoita. Pientä harjoitusta tulevaa Amerikan matkaa varten! :)

Pohjaa varten tarvitset:

150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl kanelia

Täytettä varten tarvitset:

1 rasian vaniljatuorejuustoa (200 g)
1 rasian mascarponejuustoa (200 g)
1 dl kermaviiliä 
1 dl kermaa
2 rkl sitruunamehua
2 tl sitruunan kuorta raastettuna
1 dl sokeria
1/2 dl maissitärkkelystä (Maizena)

Laita leivinpaperin pala irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa muna joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja noin 4 cm reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin. 

Sekoita tuorejuustot, kermaviili, kerma, munat, sitruunanmehu ja raastettu sitruunan kuori, sokeri ja maissitärkkelys. Kaada täyte taikinan päälle vuokaan.
 Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin tunti. Jos kakku näyttää tummuvan liikaa laske lämpöä 150 asteeseen paistamisen loppupuolella ja jatka paistamista pidempään. Anna kakun jäähtyä vuoassaan huoneenlämpöiseksi. Siirrä jääkaappiin ja anna jäähtyä kylmäksi. Irrota kakku vuoastaan ja koristele kesän tuoreilla marjoilla ja syötävillä kukilla.

Nautitaan kesänmarjoista ja siitä että on aikaa leipoa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti