torstai 2. heinäkuuta 2015

Lukupaikkoja

Mökillämme on monta istuinryhmää ja niitä vaihdellaan auringon siirtymisen mukaan päivän mittaan sen mukaan haluaako istua auringossa vai varjossa. Eri istuinryhmät tai tuolit ovat eri tarkoituksiin, mutta monissa niissä istun ihan vain lukemassa kirjaa. (ruokailuryhmät ovat sitten vielä erikseen!)



Mun aamuteen nauttimistuoli yllä ja myös aamulukemispaikka. Tuoliin paistaa sopivasti aurinko aamiaisen aikoihin ja siitä on kiva seurailla kun Luca nuuskii yön jäljiltä piha- ja metsäaluetta.



Päivällä köllöttelen kansituolissa kesäpokkarin tai vinon pinon naistenlehtien kanssa.



Päivän lehti luetaan yleensä venelaiturilla, lehti kun tulee viikonloppuna vasta puolenpäivän aikaan ja arkenakin vasta kymmenen aikaan. Silloin on hyvä hetki kävellä postilaatikolle ja mennä laiturille lueskelemaan, jonne paistaakin koko päivän aurinko.



Päivällä istun usein myös tässä lukemassa, jos kaipaan vähän ryhdikkäämpää oloa kansituolissa löhöämisen sijaan. Aurinkoinen paikka puolenpäivän jälkeen kivimuurin vieressä ja näkymä järvelle. Tuntee istuvansa luonnon keskellä! 



Tässä penkillä istuskellaan saunaa lämmittäessä sekä vilvoittelemassa. Jos lämmitän saunaa yksin, luen yleensä kirjaa. Jos lämmittämässä on muitakin, heitämme tikkaa tai Lucalle keppiä joko nurtsilla tai järveen, jotta herra koira pääsee juoksemaan kunnolla tai uimaan.


Toinen kiva paikka istua saunaa lämmittäessä ja ilta-aurinkoa ihailtaessa on tämä toinen, vanha laituri.



Saunan jälkeen ilta-aurinkoisin paikka nauttia lasillinen kylmää valkoviiniä on tässä!

Lomalla on kerrankin aikaa lukea kunnolla ja pitkiä pätkiä kerralla ilman häiriötekijöitä. Nytkin on monta kirjaa pinossa odottamassa vuoroaan ja lisää käyn ostamassa Tyrvään Kirjakellarista, jossa on aina hyvät tarjoukset, myös uutuskirjoista. Sieltä ostan myös kesän tuliaiskirjat ja keittokirjoja itselleni uusia kokeiluja varten.


Rentouttavaa kesää ja luetaan paljon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti