maanantai 4. huhtikuuta 2016

Ensimmäinen oikea kevätpäivä

Jihuu, vihdoinkin kevät on täällä! Lauantaina oli pakko päästä tämän kauden ekalle avoautoajelulle - ja tarkeni oikein hyvin ilman pipoa kevyttoppiksen ja huivin kanssa.


Mietin kaupassa mitä kukkia ostan, mutta päädyin vielä kerran tulppaanikimppuun, mutta ensiviikonlopuksi hankin jo jotain muuta.




Iltapäiväkävelylenkin jälkeen asettauduin parvekkeen pylvään viereen ison tyynyn ja lehtikasan kanssa. Tuohon kohtaan paistaa viimeisenä aurinko ja siinä olikin oikein kiva istuskella ja lukea, kuunnella lokkien kirkumista ja tuntea kevään vihdoin alkaneen kunnolla.


Kaupasta ostin uutuusvihannesta nimeltään Bimi eli varsiparsakaali. Se sopii keitettäväksi, grillattavaksi, pannulla paistettavaksi, hyörytettäväksi ja sellaisenaan syötäväksi. Maku on parsakaalimainen, mutta makeampi. Hyvää tuli grillissä!





Osan tavallisista vihreistä parsoista keitin ja tarjoilin perinteisesti voisulan, parmesanlastujen ja parmankinkun kanssa. Tällä kertaa lisäsin voisulaan vähän Dijon-sinappia, se antoi kivan pikantin lisämaun annokseen.



Loput parsat grillasin varsiparsakaalien ja makeiden sipulilohkojen kanssa. Mieheni hoitaa aina lihan grillaamisen, yhteistuumin ajoittaen saamme kaiken kypsymään yhtäaikaa.


Todella ihana lauantaipäivä: avoautoajelua, kävelylenkki auringossa, jolloin bongattu myös ensimmäiset leskenlehdet ja sitruunaperhoset, auringosta nauttimista parvekkeella ja grillikauden avajaiset! Jee, ihan mahtavaa. 


Nautitaan keväästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti