sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Parsaa ja kuplivaa - naistenilta

Eilen vietettiin naisteniltaa meillä kuplivan ja parsan merkeissä. Sain luokseni seitsemän ystävää ja upeita lahjoja kaikilta. Ilta oli iloinen ja juttua riitti. Kiirehän mulle tuli sitten kuitenkin iltapäivällä kaiken kanssa, mekonkin ehdin vetämään päälle 10 minuuttia ennen vieraiden tuloa, kun tykkään että kaikki olisi valmista vieraiden saapuessa, jotta ehdin sitten myös seurustella heidän kanssaan, enkä vain olla keittiössä, vaikka avokeittiö onkin. No, kaikki meni hyvin ja sain apua vierailta.



Kattaus oli hyvin yksinkertainen, pöydässä vain Balmurin pellavaiset servietit ja ruokailuvälineet sekä valkoisia ruusuja kahdessa värillisessä kristallijuomalasissa. Tarjoilun hoidin seisovasta pöydästä, mikä oli oikeastaan ainoa vaihtoehto näin isolle porukalle yksin emännöidessä.






Tarjolla oli seuraavaa:

  • kolmea erilaista leipää: pataleipää (kuva yllä, ohje tulossa myöhemmin), siemennäkkkäriä ja saaristolaisleipää sekä voita ja ranskalaista sardiinitahnaa
  • vihreää salaattia
  • grilattua vihreää parsaa, parmesanlastuja ja viinietikkakastiketta
  • parsamoussea
  • graavilohta
  • perunakurkkusalaattia (ohje tulossa!)
  • ahiahitunaa eli marinoitua raakaa tonnikalaa ja avokadomoussea, ohje täällä
  • parmankinkkua
  • viiräisenmunia lusikasta
  • jälkiruoaksi itsetehtyä raakasuklaata, paahdettuja manteleita, taateleita ja mansikoita
  • juomina: espanjaista Cavaa, etelä-afrikkalaista valkoviiniä ja ranskalaista roseeta 









Nyt vietän rauhallista sunnuntaipäivää koiraherran kanssa puuhastellen kotona, ulkoillen ja lukien! Rauhallista sunnuntaipäivää teille lukijoillekin.

ps. jäi kuvaamatta sitten moni juttu mitä piti, mutta näillä mennään nyt...

4 kommenttia:

  1. Kaikki tarjoilut olivat kyllä huippuherkullisia! Ja huippu ilta muutenkin 😊 Kiitos vielä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, oli ihanan hauskaa ja herkullista <3

    VastaaPoista