keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Perunakurkkusalaatti


Tässä lupaamani perunakurkkusalaatinohje viime viikonlopun juhlista. Tämä on todella raikas ja keväinen perunasalaatti, jota suosittelen kokeilemaan, sopii hyvin grilliruokien seuraksi tai keväiseen buffetpöytään.


Tarvitset salaattiin: 

  • 1 kurkun
  • 1 kg uusia perunoita
  • 1 salotti-, makea- tai hopeasipulin
  • 6 cocktailkurkkua
  • tilliä
  • lehtipersiljaa
  • 3 tl suolaa
  • 3 tl valkoviinietikkaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria
Halkaise kurkku ja koverra siemenet lusikalla pois. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi ja laita kulhoon, lisää 1 tl suolaa ja anna seistä 20 minuuttia. Valuta ja huuhtaise nopeasti kylmän juoksevan veden alla. Sekoita tarjoilukulhossa viinietikka, sokeri ja hienonnettu sipuli, sekoita niin, että sokeri sulaa. Lisää kurkkuviipaleet ja mausta mustapippurilla. Peitä ja anna levätä tunnin verran huoneenlämmössä. 
Keitä perunat, pilko sopiviksi suupaloiksi ja lisää kurkkuseoksen sekaan. Lisää vielä viipaloidut cocktailkurkut, silputut yrtit ja öljy. Sekoita varovasti.




Voit tarjota salaatin lämpimänä tai antaa jäähtyä hieman, maistuu myös kylmänä, mutta haaleana parasta. 

Uusia perunoita ja uusia herkkuja niistä! Joko olet herkutellut uusilla perunoilla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti