sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Viikonloppu ruokakuvina

Tässä meidän viikonlopusta juttua ruokakuvina.


Vain viisi raaka-ainetta, neljälläkin pärjäisi, kinkun voi jättää pois ja herkku on valmis. Valkoista parsaa, voita, sitruunaa ja parmesanjuustoa. Purista sitruunamehua voisulan joukkoon ja lisää parsojen päälle raastettua parmesania, raastetusta maku tulee paremmin esiin kuin lastuista. Valkoiset parsat on hyvä kuoria kevyesti ja napsaista tyvestä osa pois.








Raikas salaatti: salaattia, punasipulia, vihreää parsaa grillattuna, pikkutomaatteja, mansikoita ja jättikatkarapuja sekä viinietikkakastike. Hyvän salaatin kruunaa aina hyvä salaatinkastike. Mieheni tekee meillä aina viinietikkakastikkeen. Siihen tulee 1/3 valko- tai punaviinietikkaa, 2/3 oliiviöljyä, valkosipulia hienonnettuna ja valkopippuria. Anna maustua hetki ennen tarjoilua. Joskus riittää vain sitruunamehu ja oliiviöljy.




Pitkästä aikaa pastaa. Tämä oli tryffelipastaa. Keitin suolalla maustetussa vedessä. Lisäsin keitetyn pastan sekaan tilkan oliiviöljyä ja nokareen voita, grillattuja vihreän parsan paloja ja päälle vielä parmesanraastetta. Ja tarjoilin ankan sisäfileiden kanssa.


Maukasta sunnuntaipäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti