perjantai 6. tammikuuta 2017

Liikuntaa ja hemmottelua lomalla











Lomalla muodostuu nopeasti oma päivärytmi, jota tulee noudatettua päivittäin pienillä variaatioilla. Aamut ovat täällä Thaimaan lämmössä alkaneet kuntosalilla, joogalla tai venyttelyllä omalla parvekkeella, jonka jälkeen on ollut ihana mennä istumaan tunniksi aamiaiselle. Aikaeron takia kropan herättely aamuliikunnalla on tehnyt todella hyvää ja kun tykkään muutenkin liikkua aamuisin, niin mikäs sen mukavampaa. Myös rannalla kävely vedenrajassa upottavassa hiekassa on hyvää liikuntaa, samalla saa nauttia kauniista maisemista ja kuunnella merenkohinaa. Päivän kuumimmat hetket kuluvat uima-allasalueella kirjaa ja lehtiä lukien, jutellen ystävien ja perheen kanssa ja välillä pulahtaen uima-altaaseen vilvoittelemaan. Iltapäivisin olemme käyneet erilaisissa hoidoissa: hieronnoissa, mani- ja pedikyyrissä ja eilen nuorison kanssa tuli koettua fishmassage. Illalla auringonlaskuviinit tai -drinkit ennen merenelävistä koostuvaa illallista. Itsensä hemmottelua siis koko loma! 

Olen kovasti miettinyt miten tämän hyvän liikunta- ja hemmottelurytmin saisi pidettyä kotiinpaluun jälkeenkin, mutta eihän se ole muuta kuin omasta tahdosta ja halusta kiinni. Mulla meni marras-joulukuu liikunnan suhteen aika paljolti vain koiranlenkkien parissa, mutta huomaan kuinka hyvää muukin liikunta taas tekee, niin eiköhän rytmin saa pidettyä yllä kotonakin. Jos en muuten, niin otan taas kalenterin avuksi ja mietin sunnuntaina koko viikon liikunnat ja muut menot. 

Täällä on ollut aikaa myös miettiä, miksi liikkuisin ja söisin terveeellisesti. Terveyden vuoksi, kunnon kohottamiseksi, kremppojen parantamiseksi, painonhallinan ja laihduttamisen takia, myös stressinhallinnan takia, mielialan hyvänä pitämisen takia ja energisyyden lisäämiseksi. Aistikkaat ulkoiluhetket, rentouttavat, mutta toisaalta energisoivat sisäliikuntahetket ja sutjakas, kiinteämpi olo ja iloinen mieli - siinäpä liikkumisen motivaattoreita. 

Mikä sinua motivoi liikunnassa? Miten saat itsesi liikkeelle vai onko liikkumaan lähteminen sinulle automaattista? Miten hemmottelet itseäsi?

Liikunnallista viikkoa! 

2 kommenttia:

  1. Mä yritän saada liikuntaharrastukseni taas kunnolla käyntiin tekemällä alkuun pieniä juttuja kotona. En vielä edes yritä raahautua salille vaan teen reippaan kävelylenkin (juoksulenkin, kunhan pakkaset vähän hellittävät) jälkeen esimerkiksi setin vatsalihaksia ja/tai askelkyykkyjä. Siitäkin tuntuu tulevan hyvä mieli. Ja suunta ylöspäin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuullostaa hyvältä, pienistä puroista kasvaa suuria jokia! Tsemppiä ja kohta päästään hiihtämäänkin.

      Poista