lauantai 28. tammikuuta 2017

Lyon - Ranskan ruokapääkaupunkiEtanaraviolit @ Daniel&Denise


Bressen kanaa @ Daniel&Denise

Tuorepastaa jos jonkinlaista...


 Kinkkuja, makkaroita, leikkeleitä....


Marinoituja kaloja ja vihanneksia....


Kanan helttoja eli kaikki osat käytetään, olivat muuten todella hyviä, kun napostelimme näitä aperitiivin kanssa...


Mitä upeimpia pateita, ehkäpä ensijouluna tekisin taas pitkästä aikaa itsekin jonkin pateen...


Juustoja, juustoja...Kakkuja, leivonnaisia, leipiä...


Tiistai meni Bocuse d'Or -kisakatsomossa Suomen joukkuetta kannustamassa, joten Lyoniin tutustumiseen jäi oikeastaan vain yksi kokonainen päivä. Kaunis kaupunki, jonka halkaisee kaksi jokea. Kauppahalli oli toki yksi tutustumiskohteemme, josta ylläolevat kuvatkin ovat. Siellä söimme myös ihanan herkullisen sammankonreisilounaan. Tarjonta kauppahallissa oli herkullista ja niin erilaista kuin meillä, siellä kun saisi käydä päivittäin ruokaostoksilla niin ei tarvitsisi pähkäillä moneen viikkoon tai kenties kuukauteen mitä ruokaa valmistaisi ja aina olisi perheelle tarjolla jotain uutta ja ihmeellistä. Sainkin vähän leikkiä paikallista, kun asuimme pienessä yksiössä keskellä kaupunkia, vaikka emme ehtineetkään itse valmistaa "kodissamme" ruokaa tällä kertaa.

Yksi tämän lyhyen matkan kohokohdista oli illallinen Paul Bocusen ravintolassa.
Scallop of foie gras, pan-cooked, passion fruit sauce - ihan mielettömän hyvä annos, hedelmäiset maut korostivat ja toisaalta tasapainoittivat upeasti ankan maksan rasvaisuutta.


Beaujolais winemaker's sherbet - väliruokana tarjottiin raikas viinisorbetti.


Traditional Lyon quennelles of pike with crayfish, Nantua sauce - hyvin paikallinen ruoka eli kalapyörykkä, upea rapukastike, jossa myös kokonaisia ravunpyrstöjä mukana, kerrassaan loistava annos.
Selection of fresh and matured cheese from "La Mere Richard" - hillitön juustolajitelma, josta sai valita niin montaa lajia kuin halusi ja sitten olisi ollut vielä hillittömämpi jälkiruokatarjoilu, jonka jätin tällä kertaa väliin, annokset olivat sen verran runsaita että puolenyönaikaan ei enää vaan pystynyt syömään murustakaan jälkiruokaa vaikka tarjoilijat kantoivat mitä upeampia kakkuja ja leivonnaisia eteemme.

Kokemus oli "once in a lifetime" -kokemus, suosittelen ruokaihmiselle. Itse vanha herra Bocuse on jo yli 90-vuotias eikä enää näyttäydy ravintolassaan eikä myöskään nimeään kantavassa kilpailussa, mutta lapsensa ovat seuraanneet isänsä jalanjälkiä ja vievät Bocusen ruokafilosofiaa eteenpäin. Varsinkin Lyonissa tuntui, että Paul Bocuse on "seuraava Jumalasta".

Hieno reissu, ihanassa ruokaarakastavassa seurassa, eikä me paljon muusta kuin ruoasta ja syömisestä kyllä puhuttukaan koko aikana. 

Bon Appetit ja ihanaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti