lauantai 24. syyskuuta 2016

Grillipizzaa

Ostimme joku aika sitten Weberin pallogrilliimme mökille pizzakiven ja nyt pääsimme sitä testaamaan ensimmäisen kerran. Taikina kohomaan, tomaattikastike maustumaan ja grilli tulille. Teimme nämä pizzat nyt briketeillä, jotka pysyvät kuumina kolmisen tuntia, siis turhan kauan pizzoille, mutta briketeillä saa hyvän epäsuoran lämmön, tosin totesimme myöhemmin että tavallisillakin grillihiilillä grillin saa tarpeeksi kuumaksi pizzakiveä varten, lämpö tosin on silloin suoraa. 

Grillin kuumuus tulisi olla 220-300 astetta pizzaa tehdessä, meillä grilli oli tuossa 220 paikkeilla ja pizza kypsyi 15 minuutissa ihanan rapeapohjaiseksi. Ja mikä tuoksu, mausta puhumattakaan. Pizzakiveä lämmitetään grillissä ensin noin 15 minuuttia ennen pizzan laittamista paistumaan. Ei muuta kuin pizza kivelle ja grillin kansi kiinni! Tuoksun alkaessa levitä mökkipihaan muillakin kuin koiraherralla alkoi kuola valumaan.

Ja tokihan ylin pizzavahti oli paikalla kun valmiit pizzat otettin grillistä! Katsokaa tuota ilmettä: "joo, kiitos, olin tilannut salamipizzan!" Kyllä ruoka vaan maistuu hyvältä ulkoilmassa päivän puuhasteluiden jälkeen. Pizzan tarkempi ohje löytyy täältä.  

Herkullista lauantaipäivää!

2 kommenttia: