torstai 8. syyskuuta 2016

Vanilja-valkosuklaa omenapiirakka

Omenoita, omenoita...no, nyt leivoin sen omenapiirakan, josta mainitsin aiemmin. Alkuperäinen ohje on Kinuskikissan reseptivalikoimasta. Kuulemma minkään muunlaista piirakkaa ei tarvitse enää leipoa perheen mukaan. No, tämä piirakka päätyi tällä kertaa töihin!




Tarvitset:

Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 munan
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita

Täyte:
2 pussia Blå Bandin Vanhan ajan vaniljakastiketta
4,5 dl maitoa
120 g valkosuklaata
300 g omenakuutioita

Pinnalle:
sokeria
kanelia



Vatkaa voi ja sokeria vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita vaniljakastikejauhe ja maito vispilällä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin 10 minuutiksi, jotta kastike muuttuu paksummaksi. Rouhi valkosuklaa ja sekoita vaniljakastikkeen joukkoon.

Pilko omenat lohkoiksi, viipaleiksi tai kuutioiksi.

Levitä pohjan päälle valkosuklaa-vaniljakastike ja painele omenanpalat joukkoon. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. Paista 200 asteen uunissa 35 minuuttia. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla, kun se on saanut hieman väriä. Anna jäähtyä, jos maltat.


Ihania omenaisia herkkuhetkiä!



ps. kesällä tein tällä samalla ohjeella piirakan raparperilla, seuraavaksi aion kokeilla päärynällä, ja varmasti esim mustikat toimivat todella hyvin tässä ohjeessa. Rohkeasti vain kokeilemaan eri täytevaihtoehtoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti