keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Limoncellokakku

Tämän ohjeen näin uusimmassa Glorian ruoka&viini -lehdessä, ja olen jo muutamassa blogissakin huomannut samaisen ohjeen. Alkuperäinen ohje kulkee nimellä Sitruunakakku, joka on  Ateljé Finnen keittiöpäällikkö Tomas Svartsjön resepti. Ateljé Finne on muuten tosi kiva ravintola, suosittelen! Itse muutin nimeä, kun muutin ohjettakin vähän.


Tarvitset:

50 g voita 
2 sitruunaa
3 munaa
1,5 dl sokeria
3/4 dl kermaa
0,5 dl limoncello-sitruunalikööriä tai sitruunamehua
1 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjahetta

Makuliemeen: 
1 sitruunan mehu
 1 1/4 dl tomusokeria tai fariinisokeria

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata voi. Raasta sitruunat. Vaahdota
munat ja sokeri. Yhdistä sula voi, sitruunankuoriraaste, kerma ja limoncello tai sitruunanmehu. Lisää seos muna-sokerivaahtoon. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne varovasti taikinaan. 
Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla, kaada taikina vuokaan ja paista noin 20 minuuttia. Voit toki käyttää myös pyöreää vuokaa.
Tee makuliemi. Purista sitruunasta mehu ja sekoita siihen tomusokeri tai fariinisokeri. Kaada liemi vuokaan kakun päälle ja anna imeytyä vähintään 30 minuuttia.
Tarjoa kakku viipaleina keltaisilla niittykukilla koristeltuna kesäisenä päivänä. Sopii nautittavaksi kahvin ja/tai limoncello-liköörin kanssa tai miksei vaikkapa kuplivankin juoman kanssa, jos siltä tuntuu helteisenä kesäiltapäivänä.


Todella kostea, kirpeä ja maukas kakku! (ei ollenkaan perinteinen kuivakakku!)

2 kommenttia:

  1. Herkun kuuloinen kakku, mutta mutta: Niittyleinikki on myrkyllinen, sillä sen sisältämän ranunkuliinin hajoamistuotteena syntyvä protoanemoniini aiheuttaa kosketusallergiaa ja sisäisesti nautittuna voi aiheuttaa kammiovärinää ja hengityselinten vajaatoimintaa. Seuraavalla kerralla kakun päälle siis mieluummin vaikka keltaisia orvokkeja... Tai noh, riippuu tietysti siitä kenelle tätä tarjoilet ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedosta! No, onneksi kaikki nyppivät kukat pois ennen syömistä. Sitruunankuoristakin voi tehdä kauniit koristeet tai sitten tosiaan käyttää myrkyttömiä kukkia. Eli paras selvittää ensin kukkien myrkkyttömyys ennen niiden käyttöä koristelussa!

      Poista