sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Kanaa japanilaisittain

Lomalla on ihanaa kun ei tarvitse laittaa ruokaa, mutta heti kotiinpäästyä sormet taas syyhyävät kokkailuun. Lomalla tulee myös uusia ideoita mieleen ja saan inspiraatiota siellä syödyistä ruoista. No, tähän ei inspiraatio tullut Italiasta, teki vaan kertakaikkisen mieli jotain ihan muuta mitä olimme siellä syöneet, ja mieheni bongasi ohjeen tähän Hesarin Kielenvievää blogista. Alla meidän versio ohjeesta.


Tarvitset vartaisiin ja marinadiin: 
  • 500 g broilerin rintafileitä tai paistileikkeitä (luuton)
  • 3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 2 cm palan inkivääriä hienonnettuna
  • 2 tl seesami- tai muuta öljyä (käytin pähkinäöljyä)
  • 2 rkl soijaa
  • 4-5 vartta kevätsipulia
Pilko broilerinliha sopiviksi annospaloiksi vartaisiin tikutettaviksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada lihojen päälle, sekoita hyvin ja anna maustua vähintään tunti. Pilkoin osan kevätsipuleista myös marinadiin, mutta säästä osa ja pilko sopiviksi paloiksi vartaisiin.





Kastikkeeseen tarvitset:

  • 1,5 dl soijaa
  • 1,5 dl mirin-kastiketta
  • 3/4 dl sakea
  • 3 rkl fariinisokeria (käytin ruokokidesokeria)
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 kevätsipulim varsi hienonnettuna
Laita kaikki kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä kokoon noin 10-15 minuuttia, niin että kastikkeesta on suunnilleen puolet jäljellä ja kastike on paksua ja tahmamaista. Sekoittele lähes koko ajan. Anna jäähtyä. Ota kastikkeesta noin 
puolet tarjoilukippoon talteen. 




Keitin vartaille lisukkeeksi mustaa luomuriisiä, keittoaika 45 minuuttia, joten laitoin riisin samaan aikaan kiehumaan kun laitoin vartaat uuniin. Kun olet tikuttanut broilerin palat ja kevätsipulit vartaisiin, sivele vartaat kastikkeella reilusti. Kypsennä 200 asteen uunissa noin 45 minuuttia tai grillaa. Muista liottaa puiset varrastikut, jos käytät grilliä.







Tarjoile riisin tai nuudelin kanssa, myös höyrytetyt vihannekset sopisivat lisukkeeksi. Lusikoi kastiketta vartaiden päälle vielä tarjoiluvaiheessa. 





Leppoisaa sunnuntaipäivää! Mulla on sämpylät uunissa, niiden ohje tulossa myös tänne, olettaen että ne onnistuvat. (uusi ohje)

2 kommenttia:

  1. Todella namskis, ja siis kastike on teriyaki-tyyppinen, joten enpä taida enää valmista sellaista ostaa, kun itse saa tehtyä noinkin helposti.

    VastaaPoista